Waterside complex

СПА УСЛУГИ

ТЕРМАЛНА ЗОНА

Комплекс Край водата предлага на своите гости термална зона, в която са разположени – Инфрачервена сауна, Финландска сауна, Парна баня и Ледена вана.

Комплекс Край водата предлага на своите гости термална зона, в която са разположени – Инфрачервена сауна, Финландска сауна, Парна баня и Ледена вана.
Инфрачервена сауна
Тя ускорява лечението на възпалителните процеси, заздравяването след бронхит, пневмония, настинки, хрема, повишава имунитета.
Инфрачервената сауна може да се използва от всички, освен от гости, за които високите температури не са препоръчителни.
Противопоказания – в период на бременност, следоперативни периоди, при сърдечно-съдови заболявания и заболявания на кръвоносните съдове, при висока температура, причинена от инфекция.
Финландска сауна
Сухият въздух в сауните и високата температура от 80-90 градуса влияят благотворно върху детоксикацията на организма, облекчават мускулната болка, подобряват сърдечната дейност, кръвното налягане и цялостния тонус на организма.
Противопоказания – при високо кръвно налягане, сърдечно съдови-проблеми, разширени вени, при малки деца под 7г. и бременни, при възпаления на опорно-двигателния апарат.

Парна баня
Парната баня е превъзходно средство за възстановяване на силите, пречистване на организма от шлаки, закаляване на здравето и намаляване на теглото. Тази баня подобрява снабдяването на тъканите с кислород, което влияе благоприятно на мускулния тонус и придава еластичност на кожата.
Противопоказания – при бременни жени, за хора с болно сърце или наскоро прекаран инсулт, след травми на главния мозък, при страдащи от анемия, епилепсия, хепатит, астма, онкологични заболявания.
Парната баня е неподходяща и за хора, които имат разширени капиляри по кожата.
Ледена вана
Ако потръпвате само от мисълта за ледена вана, това е разбираемо. Но може да бъдете убедени, че тя има доста ползи за тялото и ума.
Изследванията са установили, че терапията с ледена вода има няколко предимства, включително намаляване на стреса, повишаване на имунитета, подобряване на настроението и спомага за облекчаване на депресията, като в същото време насърчава по-добра концентрация и сън.
Други предимства на ледената вана са, че намалява възпалението, подуването и уморените мускули, затова и много спортисти използват ледени вани като средство за ускоряване на възстановяването след физически натоварвания.
Оптималната температура за ледената вана е около 10С.
Времетраене: Оптималната продължителност е 10 минути, като 15 минути са горната граница, преди да започне да става опасно за здравето.
Противопоказания: Ако сте склонни към високо кръвно налягане, сърдечно-съдови и неврологични усложнения, би било най-добре да се консултирате първо с лекар, преди да започнете каквито и да било уелнес практики.